2.3.2015

NIKONIN UUSI LANGATON ME-W1-MIKROFONI: LAADUKASTA ÄÄNTÄ TERÄVÄPIIRTOVIDEOIHIN

Helsinki, 2.3.2015: Nikon esittelee tänään uuden langattoman ME-W1-mikrofonin. Tämä kannettava, helppokäyttöinen ja pallo-suuntakuvioinen monomikrofoni tallentaa äänen kirkkaasti jopa 50 metrin etäisyydeltä.

Langaton ME-W1-mikrofoni on erittäin kätevä laite, joka on yhteensopiva kaikkien mikrofoniliitännällä varustettujen kameroiden kanssa. Sen suunnittelussa on korostettu selkeää ja keskeytymätöntä tallennusta suoraan äänilähteestä, ja se tuottaa laadukkaan äänen, joka vangitsee yleisön huomion. Mikrofonilähettimestä ja Bluetooth-yhteyden kautta kommunikoivasta vastaanottimesta muodostuva järjestelmä on helppo asentaa ja käyttää. ME-W1 soveltuu ihanteellisesti esitysten, katuhaastatteluiden ja ammattitasoisten videoblogien äänittämiseen, ja se toimii yhdellä paristolla jatkuvasti jopa kolmen tunnin ajan. Kun Nikon ME-1 -stereomikrofoni liitetään ME-W1:n ulkoiseen mikrofoniliitäntään, sillä voidaan tallentaa musiikkiesitykset myös stereona.
Objektiiveista, lisävarusteista ja ohjelmistoista vastaava Nikon Europen tuotepäällikkö Zurab Kiknadze kertoo:

”Langaton ME-W1-mikrofoni on Nikonin laajan lisävarustevalikoiman uusi tulokas. Joustavuutta arvostavat ja laadukkaita tuloksia vaativat elokuvantekijät ja videokuvaajat käyttävät yhä enemmän digitaalisia järjestelmäkameroita. Uusi ME-W1 lisää tätä joustavuutta liikkumisen vapauden ja laadukkaan äänentallennuksen ansiosta. Kuvaajat voivat nauttia entistä täyteläisemmästä ja ammattitasoisemmasta tuloksesta: teräväpiirtoista videoaineistoa vastaavasta laadukkaasta äänestä.”

Langaton ME-W1-mikrofoni parantaa videoaineiston vaikuttavuutta suoraan äänilähteestä tallennetulla selkeällä äänellä. Liikkuvassa käytössä tai meluisassa ympäristössä kuvattaessa langaton mikrofoni voi osoittautua erittäin hyödylliseksi välineeksi. Mikrofonin voi sijoittaa välittömästi äänilähteen viereen, mikä auttaa parantamaan videon tunnelmaa sekä tallentamaan puhujan äänen kaikki nyanssit tai ympäristön äänet vaikeapääsyisissä paikoissa. ME-W1:ssä sekä mikrofonilähetin että vastaanotin tallentavat äänen. Ääni voidaan tallentaa pelkällä mikrofonilla tai sekä mikrofonilla että vastaanottimella, mikä helpottaa keskittymistä vain kohteeseen tai kaksisuuntaisen keskustelun äänittämistä. Olipa tarkoituksena kuvata haastatteluita tai ajankohtaisia videoblogeja, yksi- tai kaksisuuntaisen äänentallennuksen valintamahdollisuus on uskomattoman kätevä ominaisuus.

Langaton ME-W1-mikrofoni on yhteensopiva lukuisien kameroiden kanssa, joten sitä voivat hyödyntää muutkin kuin Nikonin digitaalisten järjestelmäkameroiden käyttäjät. Mikrofoniliitännällä varustettuja Nikon 1- ja COOLPIX-kameroita voidaan käyttää suoraan, ja lisävarusteena saatavilla erillisillä kaapeleilla ME-W1:een voidaan liittää myös muiden valmistajien laitteita. Äänitulo on monofoninen, mutta kun ME-W1:n ulkoiseen mikrofoniliitäntään liitetään Nikonin lisävarusteena saatava ME-1-stereomikrofoni, myös stereotallennus on mahdollista. Musiikki- tai muuta esitystä tallennettaessa käyttäjä voi nauttia liikkumisen ja videokuvan sommittelun vapaudesta – äänenlaadusta tai suuntaavuudesta tinkimättä.

ME-W1 toimii yhdellä AAA-paristolla keskeytyksettä jopa kolmen tunnin ajan, joten virran loppumista ei tarvitse pelätä. Pienen kokonsa sekä veden-, iskun- ja pölynkestävän rakenteensa ansiosta tämä mikrofoni on erittäin kätevä työkalu. Sen kannettavuudesta ja kestävyydestä on hyötyä riippumatta siitä, onko käyttäjän tarkoituksena kulkea kadulla haastattelemassa ihmisiä uutta videoblogia varten, tallentaa pitkiä tapahtumia tai kuvata videokohtauksia koko päivän ajan.

ME-W1 myynti alkaa 28.5. ja sen suositushinta on 339 EUR (sis. alv).

Lisätietoja: www.nikon.fi , https://www.facebook.com/NikonFinland , @nikonnordic