26/2/2015

Nikonin Df- ja D750-digitaalijärjestelmäkamerat ja Nikon 1 V3 palkittiin Saksan iF Product Design Awards -palkinnoilla

Amsterdam, Alankomaat, 26. helmikuuta 2015 Nikon Corporation tiedottaa, että Nikon Df- ja Nikon D750 -digitaalijärjestelmäkamerat ja vaihdettavalla objektiivilla varustettu edistyksellinen Nikon 1 V3 -kamera on palkittu vuoden 2015 iF Product Design Awards -palkinnoilla.

Kansainvälisesti arvostetuilla iF Design Awards -palkinnoilla tunnustetaan erinomaisesti suunnitellut tuotteet joka vuosi. Tänä vuonna arvioitiin 4 783 tuotetta 53 maasta. Yhteensä 1 629 tuotteelle myönnettiin eri palkintoja, mukaan lukien seuraavissa luokissa: Product Design Awards, Communication Design Awards ja Packaging Awards. Voittajien valinnassa arvioidaan tuotteiden piirteitä, kuten tuotteen suunnittelua, toiminnallisuutta, innovatiivisuutta, helppokäyttöisyyttä ja brändäystä.

Nikon Df

Vaivatta mukana kulkeva Nikon Df on pienikokoinen ja kevyt Nikonin FX-kokoinen digitaalijärjestelmäkamera, jossa on ensiluokkainen kuvanlaatu ja luonteva käytettävyys valitsimilla. Tarkkuusvalurunkoisen Df:n isokokoiset, mekaaniset metallivalitsimet helpottavat käyttöä välittömän asetusten visuaalisen vahvistuksen ansiosta. Kamera on lisäksi varustettu Nikonin FX-kokoisella CMOS-kuvakennolla ja EXPEED 3 -kuvaprosessorilla, ja se tarjoaa 16,2 miljoonaa tehollista kuvapistettä.

Nikon D750

24,3 miljoonan tehollisen kuvapisteen D750 on Nikonin FX-kokoinen digitaalijärjestelmäkamera, jossa on uusi Nikonin FX-kokoinen CMOS-kuvakenno ja EXPEED 4 -kuvaprosessori. Pienikokoisen, kevyen ja ohuen kameran ensiluokkainen kuvanlaatu ja tekniset piirteet lähestyvät ammattilaisille suunnattujen mallien ominaisuuksia. Se on ensimmäinen Nikonin FX-kokoinen kamera, jonka käyttöä helpottavat kallistuva nestekidenäyttö ja sisäänrakennettu Wi-Fi®-toiminto.

Nikon 1 V3

Nikon 1 V3 on edistyksellinen kamera, joka on varustettu vaihdettavalla objektiivilla. Pienikokoisessa, näppärässä ja kevyessä kamerassa on erinomainen liikkuvan kohteen seuranta, maailman nopein¹, noin 20 kuvaa sekunnissa automaattitarkennuksella tuottava nopea sarjakuvaus (jopa noin 60 kuvaa sekunnissa tarkennus lukittuna) ja lyhyt laukaisuviive. Kameran käyttö on tuttua digitaalijärjestelmäkameroiden käyttäjille. Siinä on myös kallistuva nestekidenäyttö, jolla voidaan kuvata joustavasti kulmasta kuin kulmasta, sekä yksinkertainen ja helppokäyttöinen kosketusnäyttö. Nikon 1 V3 -kamerassa on lisäksi sisäänrakennettu Wi-Fi®-toiminto, jolla korkealaatuisia kuvia on helppo siirtää ja jakaa.

 

¹ Vaihdettavalla objektiivilla varustetuissa, 26. helmikuuta 2015 saatavilla olevissa digitaalikameroissa Nikonin selvityksen mukaan.