18/11/2014

Vaihdettavalla objektiivilla varustettuihin kameroihin valmistettu 90 miljoonaa NIKKOR-objektiivia

Helsinki, Suomi 18. marraskuuta 2014 – Nikon Europe ilmoitti tänään, että vaihdettavalla objektiivilla varustettuihin Nikon-kameroihin tarkoitettujen NIKKOR-objektiivien kokonaistuotanto saavutti 90 miljoonan kappaleen rajapyykin lokakuun lopussa 2014. Lisäksi Nikonin kehittämällä automaattitarkennuksen SWM-ultraäänimoottorilla varustettujen NIKKOR-objektiivien kokonaistuotanto on hiljattain saavuttanut 50 miljoonan kappaleen rajan.

Nikon (silloinen Nippon Kogaku K.K) julkisti vuonna 1959 Nikon F -kameran ja ensimmäiset Nikon-järjestelmäkameroiden NIKKOR-objektiivit, muun muassa mallin NIKKOR-S Auto 5cm f/2. Siitä lähtien Nikon on ylläpitänyt mainetta huipputason objektiivien valmistajana. Uudempia esimerkkejä näistä ovat pienikokoiseen Nikon 1 -järjestelmäkameraan valmistetut vaihdettavat objektiivit.

Lisäksi Nikonin kehittämällä SWM-ultraäänimoottorilla varustettujen NIKKOR-objektiivien kokonaistuotanto on hiljattain saavuttanut 50 miljoonan rajan. Nikonin SWM-ultraäänimoottorin ansiosta automaattitarkennus on erittäin tarkkaa ja lähes äänetöntä. Ai AF-S NIKKOR 300mm f/2.8D IF-ED oli ensimmäisiä SWM-tekniikkaa käyttäviä objektiiveja. Se julkaistiin vuonna 1996. Siitä on vain 18 vuotta, mutta tähän mennessä jo 72 objektiivimallia on varustettu SWM-tekniikalla. Nämä objektiivit kattavat laajan polttovälialueen, ja niitä on julkaistu sekä FX- että DX-kokoisille DSLR-kameroille.

Syyskuussa 2014 Nikon vastasi käyttäjien tarpeisiin tuomalla FX-kokoisten kameroiden jo valmiiksi kattavaan kiinteäpolttovälisten, valovoimaisten f/1.8-objektiivien valikoimaan uuden, erittäin laajakulmaisen AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED -objektiivin. Uudessa 20 mm:n f/1.8-objektiivissa on uusinta optista tekniikkaa, jotta tarkkuus olisi erinomainen. Nikonin nanokidepinnoite vähentää haamukuvia ja linssiheijastuksia. Nikonin uusin erittäin laajakulmainen objektiivi on kevyt ja kulkee vaivatta mukana. Sillä sopii toteuttaa visuaalista näkemystä.

Kesäkuussa 2014 Nikon julkaisi Nikon 1 -järjestelmään uuden 1 NIKKOR 70-300mm f/4.5-5.6 -supertelezoomobjektiivin, joka on luokkansa pienin ja kevein objektiivi. 1 NIKKOR -valikoimassa on 12 objektiivia, joiden polttovälit ovat 6.7–300 mm (kuvakulmat vastaavat 18–810 mm:n objektiivin kuvakulmaa 35 mm:n koossa) eli erittäin laajasta kulmasta superteleen.

Nikon-valokuvaajat ovat oppineet luottamaan NIKKOR-tekniikkaan, joka tarjoaa ylivoimaiset optiset ominaisuudet. Valittavissa on laaja valikoima FX- ja DX-kokoisia objektiiveja, joiden polttoväliskaala ulottuu erittäin laajakulmaisista 10–24 mm:n objektiiveista 800 mm:n VR-superteleobjektiiviin. NIKKOR on Nikonin tuotemerkki valokuvausobjektiiveille, jotka on valmistettu Nikonin omissa lasipajoissa. Nikon toi vuonna 1933 markkinoille ensimmäisen NIKKOR-tuotemerkkiä käyttävän objektiivinsa, nimeltään Aero-NIKKOR, jota käytettiin ilmakuvauksessa. Siitä lähtien NIKKOR-nimeä on käytetty Nikonin objektiivien tuotemerkkinä, joka symboloi kestävyyttä, hyvää kuvanlaatua ja optista osaamista.

Nikon on maailman johtava digitaalisen kuvauksen, tarkkuusoptiikan ja valokuvaustekniikan yritys, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti tuotemuotoilun ja suorituskyvyn riman nostajana. Nikonin palkittujen tuotteiden avulla käyttäjät voivat kertoa tarinansa hämmästyttävin valokuvin ja videoin.

Lisätietoja: www.nikon.fi

Lisätiedot:
Tiina Ahteela
0400 729 349
tiina.ahteela@nikon.fi

¹ Vaihdettavat objektiivit Nikonin järjestelmäkameroihin ja vaihdettavalla objektiivilla varustettuihin edistyksellisiin Nikon 1 -kameroihin

² SWM-ultraäänimoottorilla varustettujen, tällä hetkellä saatavien NIKKOR-objektiivien kokonaismäärä (4.11.2014)

³ Koskee vaihdettavalla objektiivilla varustettuihin digitaalikameroihin 13.3.2014 saatavilla olleita objektiiveja, joiden polttovälivastaavuus on suurempi kuin 600 mm 35 mm:n [135]-kamerassa ja joissa on automaattitarkennus. Verrattu kunkin objektiivin pienintä mahdollista tilavuutta. Perustuu Nikonin selvitykseen.