10.2.2015

Nikonin uudet vesitiiviit COOLPIX-seikkailukamerat sukellukseen ja kiipeilyyn

Helsinki, 10.2.2015: Nikon lisää kaksi uutta kameraa vesitiiviiseen mallistoonsa: seikkailukäyttöön soveltuvan COOLPIX AW130:n ja helposti mukana kulkevan COOLPIX S33:n.

16 megapikselin COOLPIX AW130 sopii täydellisesti aktiiviseen elämäntapaan. Se on helppo ottaa kaikkialle mukaan: se on vesitiivis 30 metrin syvyyteen¹, mikä vastaa Advanced Open Water -sertifiointia, ja se on lisäksi kylmänkestävä -10 oC:seen, pölytiivis ja kestää pudotuksen jopa kahden metrin korkeudesta². Kamera soveltuu myös sosiaaliseen käyttöön NFC³-tuen ja yhdysrakenteisen Wi-Fi⁴-toiminnon ansiosta. Kuvat voidaan jakaa välittömästi koskettamalla kameralla NFC-yhteensopivaa³ älylaitetta tai painamalla erillistä Wi-Fi⁴-painiketta.

Kirkas, laajakulmainen 24mm f/2.8 -objektiivi soveltuu ihanteellisesti vedenalaisten kuvien tai yömaisemakuvien ottamiseen, kun taas nopea 5-kertainen optinen zoom, jonka voi laajentaa 10-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi⁵, helpottaa lähikuvien ottamista maalla tai vedessä. Kaikki toiminta voidaan tallentaa laadukkaiksi ja vakaiksi Full HD -videoiksi (1080/60i) stereoäänellä, sillä tehokas tärinänvaimennustoiminto korjaa kameran tärähtämisen vaikutusta toiminnan kuvauksen ja zoomauksen aikana. Yhdysrakenteiseen GPS/GLONASS/QZSS-tukeen perustuvan satelliittiseurannan ansiosta matkareittien kirjaaminen helpottuu, kuvauspaikat lisätään kuviin entistä nopeammin ja pituus- ja leveysasteet määritetään entistä tarkemmin. Yhdysrakenteiseen maailmankarttaan voidaan tallentaa jopa 30 paikkaa, ja siihen voidaan lisätä myös korkeus- tai syvyystietoja.

13 megapikselin COOLPIX S33 tekee lomista ja jokapäiväisistä hetkistä ikimuistoisempia. Erittäin kestävä ja helppokäyttöinen kamera selviää jopa kaikkein vaativimmista kuvaustilanteista. Sillä voi sukeltaa jopa 10 metrin syvyyteen¹, mutta Vedenalaisten kasvojen rajaus -toiminnolla kasvot voi tunnistaa myös menemättä itse veteen. Kamera kestää pudotuksen jopa 1,5 metrin korkeudesta⁶, ja se on kylmänkestävä -10 oC:seen sekä pölytiivis.

Kameralla voi kuvata perhevideoita tai ystävien kanssa vietettyjä juhlia Full HD -tarkkuudella yhdellä painalluksella, ja toiminta voidaan tuoda lähelle 3-kertaisella optisella zoomauksella varustetulla objektiivilla, joka on laajennettavissa 6-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi⁵. Aikuisten ja lasten valikoiden ansiosta erityistä lasten kameraa ei tarvita, sillä laite soveltuu koko perheen käyttöön. Kuvausohjelmat helpottavat parhaiden asetusten valintaa kuvaustilanteen perusteella, kun taas yhdysrakenteinen Kohteen hakeva AF -toiminto etsii kohteen nopeasti ja tarkasti, mikä takaa kuvien tarkkuuden ja selkeyden joka tilanteessa. Runkojen kirkkaat värivaihtoehdot tekevät kuvauksesta vieläkin hauskempaa.Ines Bernardes, Nikon Europen COOLPIX-tuotteiden tuotepäällikkö, esitteli uudet kamerat:

”COOLPIX AW130 selviää vaativistakin kuvaustilanteista, mutta se soveltuu myös jokapäiväiseen käyttöön. Se on omimmillaan niin kaupungissa, syvällä veden alla¹ kuin myös korkealla vuoristossa, ja yhdysrakenteisen Wi-Fi⁴-toiminnon ja NFC³-tuen ansiosta se mahdollistaa yhteydenpidon ja jännittävien hetkien jakamisen ystävien ja perheenjäsenten kanssa paikkaan katsomatta. Sen avulla tallennat kaikki seikkailusi loistavien kuvien ja terävien Full HD -videoiden muodossa.

Uusi COOLPIX S33 on kestävä, kaikkialle mukaan otettava kamera, joka soveltuu sekä tilanne- että matkakuvien ottamiseen. Vedenalaista¹ toimintaa kuvattaessa kuvia voi ottaa myös sukeltamatta itse veteen. Hienointa kamerassa on sen yksinkertaisuus: aikuisten ja lasten valikoiden ansiosta kaikki voivat ottaa upeita kuvia helposti. Olipa käyttäjän elämäntapa kuinka aktiivista tahansa, tämä kamera selviää enimmistä kolhuista.”

COOLPIX AW130 on kamera, joka on tarkoitettu rajattomaan käyttöön. Se toimii luotettavasti ja helposti sekä veden alla¹, jopa 30 metrin syvyydessä, kuin myös korkealla vuoristossa, jopa -10 oC:een pakkasessa. Kameran ravistuksella toimiva Liikeohjauksen vaste -painike helpottaa tärkeimpien asetusten käyttöä, kun taas tehokas tärinänvaimennustoiminto takaa kuvien terävyyden ja videoiden vakauden maaston vaikeudesta riippumatta. Jopa 2 metriin² iskunkestävä ja pölytiivis kamera sopii ihanteellisesti aktiiviseen elämäntapaan, ja se soveltuu sulavasti muotoillun runkonsa ansiosta täydellisesti kaupunkikuvien ottamiseen.

Olipa kyse lomasta uima-altaan ääressä tai valtameren rannalla, COOLPIX S33 on omimmillaan vedessä¹. Sen kanssa voi sukeltaa jopa 10 metrin syvyyteen ja ottaa Vedenalaisten kasvojen rajaus toiminnolla kuvia kastumatta itse. Kameran kanssa voi matkustaa mukavasti minne tahansa, sillä se on pölytiivis, iskunkestävä 1,5 metriin⁶ ja kylmänkestävä -10 oC:seen.

COOLPIX AW130:n avulla on helppo pitää yhteyttä missä tahansa. Sisällöt voidaan jakaa välittömästi painamalla erillistä Wi-Fi⁴-painiketta tai koskettamalla kameralla NFC-yhteensopivaa³ laitetta. Taustavalaistu 16 megapikselin kuvakenno ja kirkas, laajakulmainen 24mm f/2.8 -objektiivi sekä 5-kertainen optinen zoom, jonka voi laajentaa 10-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi⁵, takaavat erinomaisen kuvanlaadun. Kameralla voi kuvata uskomattoman tarkkoja Full HD -videoita yhdellä painalluksella ja tehdä 10 sekunnin ajastettuja elokuvia helposti. Kuvat ja videot voidaan rajata vaivattomasti suuressa 7,5 cm:n (3,0 tuuman), 921 000 pisteen OLED-näytössä, joka näkyy erinomaisesti myös suorassa auringonvalossa tai veden alla.

Jopa kaikkein nuorimmat tai kokemattomimmat kuvaajat pystyvät ottamaan loistavia kuvia, sillä COOLPIX S33 on suunniteltu sopimaan mukavasti kaikenkokoisiin käsiin ikään katsomatta. Aikuisten ja lasten valikot helpottavat käyttöä, ja kuvausohjelmat ehdottavat kuvattavan toiminnan kannalta optimaalisia asetuksia. 3-kertaisella optisella zoomilla varustettu objektiivi, joka on laajennettavissa 6-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi⁵, mahdollistaa loistavien kasvonilmeiden ikuistamisen, kun taas vakaita videoita voidaan kuvata yhdellä painalluksella. Vaihtaminen valokuvista Full HD videoihin käy siis helposti.

COOLPIX AW130 suositushinta on 385 EUR.
COOLPIX S33 myynti alkaa 5.3.2015 suositushintaan 119 EUR.

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista – COOLPIX AW130

• Vesitiivis 30 metriin: Mahdollistaa sukeltamisen Advanced Open Water -sukellussertifioinnin¹ mukaiseen syvyyteen ilman koteloa.

• Seikkailunkestävä: Kamera ei pienistä hätkähdä: se kestää pudotuksen jopa kahden metrin korkeudesta², se on pölytiivis ja kestää –10 °C:n kylmyyttä.

• NFC-tuki ja Wi-Fi-yhteys: Sisällöt voi jakaa saman tien koskettamalla kameralla NFC-yhteensopivaa³ älylaitetta tai painamalla erillistä Wi-Fi⁴-painiketta.

• 5-kertaisella optisella zoomilla varustettu NIKKOR-objektiivi: Vedenalaiseen kuvaukseen ihanteellisesti sopivassa 24 mm:n f/2,8-objektiivissa on 5-kertainen optinen zoom, joka on laajennettavissa 10-kertaiseksi Dynamic Fine Zoom⁵ -toiminnoksi.

• Integroitu GPS-, GLONASS- ja QZSS-tuki: Kuvauspaikat tallentuvat valokuviin entistä nopeammin ja entistä tarkemmilla pituuspiiri- ja leveyspiiritiedoilla.

• Taustavalaistu 16 megapikselin CMOS-kuvakenno: Takaa huippuluokan suorituskyvyn ja erittäin yksityiskohtaiset, vähäkohinaiset kuvat – myös veden alla ja heikossa valaistuksessa.

• Tehokas tärinänvaimennus: Parantaa kuvien tarkkuutta korjaamalla kameran tärähdysten vaikutusta toimintaa kuvattaessa ja zoomattaessa.

• Ajastettu elokuva: Kuvattavan näkymän valitsemisen jälkeen kamera luo vaikuttavan 10 sekunnin ajastetun elokuvan.

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista – COOLPIX S33

• Kestävä ja luotettava: Kameran voi viedä kaikkialle: pölytiivis kamera on myös vesitiivis¹ 10 metriin saakka, se kestää 10 °C:n pakkasta ja 1,5 metrin⁶ pudotuksen.

• 13 megapikselin CMOS-kenno: Megapikselit parhaalla mahdollisella tavalla hyödyntävä kuvakenno tuottaa selkeitä ja teräviä kuvia, jotka soveltuvat ihanteellisesti suurennoksiksi.

• Aikuisten ja lasten valikot: Laaja valikko -oletusasetuksena on helppokäyttöinen lasten valikko, mutta sen voi helposti vaihtaa aikuisten valikoksi. Kamera on siis omiaan koko perheen käytössä.

• 3-kertaisella optisella zoomilla varustettu NIKKOR-objektiivi: Hymy tai hauska kasvonilme on helppo ikuistaa laajakulmaisella, 3-kertaisella optisella zoomilla varustetulla objektiivilla, joka on laajennettavissa 6-kertaiseksi Dynamic Fine Zoom⁵ -toiminnoksi.

• Full HD -videot: Toimintaa voi kuvata missä tahansa Full HD (1080/30p) -videoksi erillisellä elokuvan tallennuspainikkeella.

• Vedenalaisten kasvojen rajaus: Kasvojen rajaustekniikka tunnistaa kasvot ja ottaa kuvan automaattisesti – vedenalaisia muotokuvia otettaessa ei enää tarvitse itse kastua.

• Helppo käsitellä: Nuoret kuvaajat saavat helposti hyvän otteen kamerasta ja saavuttavat hyviä lopputuloksia. Poiston lukitustoiminto puolestaan varmistaa, ettei kuvia poisteta vahingossa.

¹ Kameran vesitiiviys vastaa JIS/IEC-suojausluokkaa 8 (IPX8) ja pölytiiviys IEC/JIS-suojausluokkaa 6 (IP6X).
² Kamera on läpäissyt Nikonin oman testin (testissä kamera pudotetaan 210 cm:n korkeudelta 5 cm:n paksuiselle vanerialustalle). Testi on MIL-STD 810F Method 516.5-Shock -standardin mukainen.
³ Near Field Communication (NFC) toimii yhteensopivien Android™-älypuhelinten ja -tablettien kanssa (Android 4.0 tai uudempi). Edellyttää Nikonin Wireless Mobile Utility -sovelluksen asentamista ja kuvien siirtoasetusten määrittämistä ennen käyttöä.
⁴ Edellyttää Nikonin Wireless Mobile Utility -sovelluksen asentamista älylaitteeseen (yhteensopiva iOS- ja Android™-laitteiden kanssa).
⁵ Dynamic Fine Zoom -toiminnon suurennussuhde lasketaan optisen zoomin laajakulman ääriasennosta.
⁶ Kamera on läpäissyt Nikonin oman testin (testissä kamera pudotetaan 1,5 metrin korkeudelta 5 cm:n paksuiselle vanerialustalle). Testi on MIL-STD 810F Method 516.5-Shock -standardin mukainen.