10.2.2015

Kauniita yksityiskohtia tehokkaalla zoomilla varustetuilla uusilla COOLPIX P610-, L840- ja L340-kameroilla

Helsinki,10.2.2015: Tänään julkistettiin kolme uutta zoomilla varustettua Nikon COOLPIX -tuoteperheen kameraa.

16 megapikselin CMOS-kennolla varustetulla COOLPIX P610:lla pääset helpommin upeisiin tuloksiin olipa kyse yökuvista tai luontokuvauksesta, ja sen tehokas 60-kertainen optinen zoom on laajennettavissa 120-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi¹. Elektroninen etsin ja RGBW-tekniikkaan perustuva suuri 921 000 pisteen kääntyvä nestekidenäyttö tukevat luovaa rajausta, ja kuvien jakaminen onnistuu sisäänrakennetun Wi-Fi²- ja NFC³-tuen ansiosta helposti koskettamalla kameralla älylaitetta³. Sisäänrakennettu GPS/GLONASS/QZSS-toiminto seuraa kuvaussijainteja, kun taas kaksoistunnistukseen perustuva optinen tärinänvaimennus pitää kameran vakaana ja takaa yksityiskohtien terävyyden jopa täyttä zoomaussuhdetta käytettäessä tai Full HD -videoita (1080/60p) kuvattaessa.

16 megapikselin L840:llä on helppo keskittyä elämän tärkeisiin hetkiin. 76-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi¹ laajennettavalla 38-kertaisella optisella zoomilla on helppo kuvata maisemia ja eläimiä tai ottaa upeita lähikuvia perhejuhlissa. Automaattinen kuvausohjelma -toiminto helpottaa yksityiskohtaisten kuvien ottamista kuusta tai linnuista, kun taas suuri kallistettava nestekidenäyttö mahdollistaa ainutlaatuisten kuvakulmien valinnan ja Full HD -videoiden (1080/60i) kuvaamisen yhdellä painalluksella. Suosikkikuvat voi jakaa välittömästi sisäänrakennetun Wi-Fi²- ja NFC³-tuen ansiosta.

Muodoltaan perinteisen, mutta pienikokoisen 20 megapikselin COOLPIX L340:n polttovälialue ulottuu laajakulmasta telekuvaukseen. 56-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi¹ laajennettava 28-kertainen optinen zoom tuo tapahtumat lähelle, kun taas HD-elokuvien tallennus yhdellä kosketuksella helpottaa siirtymistä valokuvista videoihin. Tehokas tärinänvaimennustoiminto varmistaa kuvien terävyyden sekä videoiden tasaisuuden pitämällä kameran vakaana, ja tukeva kädensija vähentää kameran tärähtämistä. Kameraa on helppo käyttää, ja suuri nestekidenäyttö takaa selkeän näkyvyyden rajaamista ja toistoa varten. Laite toimii AA-kokoisilla paristoilla.
Ines Bernardes, Nikon Europen COOLPIX-tuotteiden tuotepäällikkö, esitteli uudet, tehokkaat COOLPIX-mallit seuraavasti:

”Nämä uudet kamerat soveltuvat niin luontokuvien ottamiseen kuin myös ystävien kanssa vietettyjen hauskojen hetkien ikuistamiseen. Ne antavat mahdollisuuden luovien kuvakulmien käyttöön ja ainutlaatuisten yksityiskohtien tallennukseen käyttäjän oman kuvaustyylin mukaisesti.

COOLPIX P610 on omimmillaan luontokuvauksessa, sillä 120-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi¹ laajennettavalla, tehokkaalla 60-kertaisella optisella zoomilla se pystyy tallentamaan yksityiskohdat hämmästyttävän tarkasti. Siksi kamera soveltuu ihanteellisesti lintubongaukseen ja kaukana olevien kohteiden kuvaamiseen. Kääntyvä näyttö ja elektroninen etsin tukevat luovaa rajausta, ja parhaat kuvat voidaan jakaa välittömästi sisäänrakennetun Wi-Fi²- ja NFC³-tuen ansiosta.

COOLPIX L840:n 38-kertainen optinen zoom, joka on laajennettavissa 76-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi¹, mahdollistaa kauniiden kasvonilmeiden ikuistamisen juhlissa huoneen toiselta puolelta tai hiljaisen zoomauksen jännittäviin yksityiskohtiin villieläimiä ja luontoa katsellessa. Kuvausohjelmat helpottavat näiden aiheiden kuvaamista, kun taas suuri kallistettava näyttö tukee joustavaa rajausta. Sisäänrakennetun Wi-Fi-² ja NFC³-tuen ansiosta kuvia on helppo jakaa myös matkalla.
56-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi¹ laajennettavissa olevalla 28-kertaisella optisella zoomilla varustettu COOLPIX L340 sopii mukavaan kuvaamiseen, olipa kyse laajakulmasta tai telekuvauksesta. Kameraa on helppo käyttää, ja suuri nestekidenäyttö tekee rajaamisesta vaivatonta. HD-videot ovat tasaisia, ja tukeva kädensija vähentää kameran tärähtämistä.”

Nämä kamerat tuovat tapahtumat vaivattomasti lähelle, ja niitä on mukava kuljettaa mukana, sillä niiden hämmästyttävä zoomausteho on pakattu pienikokoiseen runkoon. COOLPIX P610:n 60-kertainen, COOLPIX L840:n 38-kertainen ja COOLPIX L340:n 28-kertainen tehokas optinen zoom voidaan laajentaa kaksinkertaiseksi Dynamic Fine Zoomilla¹. Olipa kyse makro- tai etäkuvauksesta maalla tai yötaivaalla, ne kattavat koko polttovälialueen. COOLPIX P610:llä ja COOLPIX L840:llä otetut kuvat voidaan jakaa välittömästi sisäänrakennetun Wi-Fi²- ja NFC³-tuen ansiosta.

COOLPIX P610 myynti alkaa 26.2.2015 suositushintaan 469 EUR.
COOLPIX L840 myynti alkaa 26.2.2015 suositushintaan 279 EUR.
COOLPIX L340 myynti alkaa 26.2.2015 suositushintaan 189 EUR.

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista – P610

60-kertaisella optisella zoomilla varustettu NIKKOR-objektiivi: 60-kertainen optinen zoom kattaa todella laajan polttovälin (24–1 440 mm), ja se on laajennettavissa 120-kertaiseksi Dynamic Fine Zoom¹ -toiminnoksi.
Kaksitoiminen optinen tärinänvaimennus: Parannettu tärinänvaimennusalgoritmi ehkäisee kameran tärähtämisen vaikutusta telekuvattaessa käsivaralta.
Integroitu Wi-Fi- ja NFC-tuki: Kuvat voi jakaa saman tien joko Wi-Fi²-painikkeella tai koskettamalla NFC-yhteensopivalla³ kameralla älylaitetta³.
Integroitu GPS, GLONASS ja QZSS: Kansainväliset GPS-, GLONASS- ja QZSS-satelliittijärjestelmät antavat tarkat sijaintitiedot jo kuvattaessa.
Taustavalaistu 16 megapikselin CMOS-kuvakenno: Erittäin herkkä kuvakenno helpottaa terävien, selkeiden ja vähäkohinaisten kuvien ottamista.
Full HD -videot: Erittäin tasaiset HD-videot (1080/60p) ovat myös ääneltään laadukkaita, sillä mikrofonin suuntakuvio muuttuu zoomaukseen mukaan.
Suuri, kääntyvä nestekidenäyttö: 7,5 cm:n (3,0 tuuman) ja 921 000 pisteen tarkka kääntyvä nestekidenäyttö helpottaa luovien kuvakulmien käyttöä ja omakuvien ottamista.

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista – L840

38-kertaisella optisella zoomilla varustettu NIKKOR-objektiivi: 38-kertaisen optisen zoomin (laajennettavissa 76-kertaiseksi Dynamic Fine Zoom¹ -toiminnoksi) polttoväli on 22,5–855 mm, joten sillä ikuistaa pienetkin yksityiskohdat.
Integroitu Wi-Fi- ja NFC-tuki: Jakaminen sosiaaliseen mediaan sujuu helposti Wi-Fi²-painikkeella tai koskettamalla NFC-yhteensopivalla³ kameralla älylaitetta³.
Taustavalaistu 16 megapikselin CCD-kuvakenno: Takaa kuvien terävyyden ja yksityiskohtien selkeyden myös heikossa valaistuksessa kuvattaessa.
7,5 cm:n (3 tuuman) ja 921 000 pisteen kallistettava nestekidenäyttö: Kallistettava näyttö avaa kuviin uusia näkökulmia, koska sen avulla voi kuvata matalalta lapsen silmien tasalta tai korkealta väkijoukon yli.
Kuu-tila ja Linnut-tilat: Vaikeasti kuvattavat kuu- ja lintukuvat helpottuvat, koska automaattinen kuvausohjelma valitsee asetukset automaattisesti.
Full HD -videot: Kamerassa voi siirtyä valokuvauksesta vakaiden Full HD -videoiden tallentamiseen (1080/60i) yhdellä painikkeen painalluksella. Videoita voi muokata toiston aikana.

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista – L340

28-kertaisella optisella zoomilla varustettu NIKKOR-objektiivi: 28-kertainen optinen zoom (laajennettavissa 56-kertaiseksi Dynamic Fine Zoom¹ -toiminnoksi) varmistaa 22,5–630 mm:n polttovälillään, ettei mikään toiminta jää tallentamatta.
Helppo käyttää: Mukavan kahvan ja selkeiden säätimien ansiosta kameran käyttö on intuitiivista ja luonnollista.
20 megapikselin CCD-kuvakenno: Herkkä kuvakenno tuottaa yksityiskohdiltaan tarkkoja ja teräviä kuvia, joista saa upeita, jopa julistekokoisia valokuvasuurennoksia.
Laaja polttoväli: Zoomin polttoväli ulottuu laajakulmasta telekuvaukseen, joten arkipäivän ja tapahtumien toiminta on aina tuotavissa lähelle.
HD-videot: Kameralla voi luoda videoita ikimuistoisista hetkistä. Erillisellä elokuvan tallennuspainikkeella voi siirtyä hetkessä valokuvauksesta HD-videoiden (720p) tallentamiseen.
Kohteen hakeva AF: Kohteen hakeva AF -toiminto etsii kohteen nopeasti ja tarkasti ja tarkentaa siihen automaattisesti, mikä takaa kuvien terävyyden.


¹ Dynamic Fine Zoom -toiminnon suurennussuhde lasketaan optisen zoomin laajakulman ääriasennosta.
² Edellyttää Nikonin Wireless Mobile Utility -sovelluksen asentamista älylaitteeseen (yhteensopiva iOS- ja Android™-laitteiden kanssa).
³ Near Field Communication (NFC) toimii yhteensopivien Android™-älypuhelinten ja -tablettien kanssa (Android 4.0 tai uudempi). Edellyttää Nikonin Wireless Mobile Utility -sovelluksen asentamista ja kuvien siirtoasetusten määrittämistä ennen käyttöä.