12-8-2011

Nikonin kilpailun voittajat

 

 

 

Amsterdam, Alankomaat, 11. elokuuta 2011 – Nikon Europe on julkistanut maailman suurimman kansainvälisen valokuvauskilpailun tulokset. Tänä vuonna Nikon pyysi osallistujilta kuvia kahteen kategoriaan, joiden aiheena olivat "vapaa aihe" ja "energia". Noin 23 000 valokuvaajaa 153 maasta tai alueelta lähetti kilpailuun yli 60 000 valokuvaa, joten kilpailu oli maailman suurin kilpailijamäärältään ja kuvien lukumäärässä.

Ensimmäisen sijan, Grand Prix -palkinnon, vuosien 2010-2011 Nikon Photo Contest International (NPCI) -kilpailussa sai 'Learning to fly' (lentoonlähtö). Kuva esittää loikkaavaa miestä, joka lentää tummenevan taivaan halki auringon laskiessa. Kaikki palkitut töineen ovat näkyvillä kilpailun tulossivulla (http://www.nikon-npci.com/eng/results/2010-2011/index.htm). Grand Prix -palkinnon lisäksi kilpailussa valittiin kaikkiaan 53 palkinnonsaajaa.

Kokoelma kilpailussa palkittuja kuvia on esillä Lontoon Getty Galleryssa 15. syyskuuta–13. lokakuuta 2011.

 

 

Yksi Grand Prix -sarjan tuomareista, hra Hiromi Tsuchida, kommentoi: "Voittajakuva vangitsee ainutlaatuisen hetken ja kertoo katsojalle pienen kalastajakylän tarinan näyttämällä sen rutiineja, jotka ovat säilyneet muuttumattomina sukupolvien ajan. Kuvasta voi aistia jopa aavistuksen melankoliaa, sillä auringonlaskun tuomat haikeuden hetket tuntuvat vaikuttavan ihmisiin samoin kaikkialla maailmassa. Tärkein syy kuvan menestykselle on, että se onnistuu vangitsemaan sen maagisen kauniin hetken, jona ilta vaihtuu yöksi."

 

Kuvan ottanut valokuvaaja Debarshi Duttagupta lisää: "Kuva on otettu Varanasissa, Intiassa. Sukeltajan luoma energia oli todella kiehtovaa. Tilanne oli ainutlaatuisen upea kokemus, jota ei voi kunnolla pukea sanoiksi. Mutta sen voi ilman muuta ilmaista kamerani avulla."

Vuodesta 1969 lähtien järjestetty Nikon Photo Contest International -valokuvakilpailu tarjoaa maailman ammattilais- ja harrastelijavalokuvaajille tilaisuuden käydä vuoropuhelua keskenään, sekä kehittää ja kasvattaa valokuvakulttuuria.