25.8.2015

Tule tapaamaan ambassadorejamme Nikon Pro-kiertueelle Rajala-myymälöihin!

Nikon ja Rajala järjestävät yhteistyössä Nikon Pro-kiertueen. Voit tavata Nikon-ambassadoreja 14.9. Helsingissä Postitalon myymälässä, 16.9. Porissa, 17.9. Kuopiossa, 29.9. Tampereella sekä 30.9. Turussa.

Studiokuvaaminen ja valonhallinta 14.9. Helsinki- Kouluttajana Nikon Ambassador Krister Löfroth

Kurssilla tarkastellaan erilaisten valaisujen luomista ja valolla muotoilua niin kuvien kuin käytännön esimerkkien kautta muoto- ja henkilökuvissa. Mm valaisun loogisuus, kovan ja pehmeän valon erot, sekä low- & highkey valaisut sekä niiden luontevat käyttökohteet käydään läpi.

Lisäksi pohditaan eri salamalaitteiden soveltuvuuksia eri tilanteissa. Mukana kurssilla on erilaisia valonmuokkaimia, salamoita, sekä Elinchrome laitteiden asiantuntija luennoitsijan lisäksi. Keskustelemme lisäksi mitä asioita kannattaa tehdä kuvattaessa ja mitä jättää kuvankäsittelyyn. Valaisemisen lisäksi loikitaan välillä myös kuvankäsittelyyn ja kamerakalustoon, koska on tärkeää koko ajan muistaa kokonaistyönkulun luoman lopputuloksen ratkaiseva merkitys.

http://www.lofroth.fi/

Luontokuvaus 16.9. Pori 17.9. Kuopio - Kouluttajana Nikon Ambassador Jari Peltomäki

Jari kertoo kuvin ja sanoin vierailemistaan lintukuvauskohteista ja avaa samalla kameran asetukset ja säädöt kuvien taustoilta. Antarktiksen pingviinit ja Huippuvuorten jääkarhut sekä muutama muu kuvauskohde siinä välissä. Näemme lisäksi hienoja kuvia pöllöjen salaperäisestä elämästä.

Kuvakulmalla on väliä ja erilaisilla objektiiveilla saa monipuolisia lintukuvia. Valotusajalla eli suljinnopeudella pystyy vaikuttamaan siihen minkälainen kuva syntyy. Jari pitää erityisesti pitkällä valotusajalla kuvatuista niin sanotuista liikekuvista. Jossakin tilanteissa taas tarvitaan enemmän syväterävyyttä ja sitä saa himmentämällä lisää. Kameran manuaaliasetukset käyttöön ottamalla hallitset jokaisen kuvaustilanteen ja saat sellaisia kuvia kuin haluat!

http://jaripeltomaki.com/

Urheilukuvaus 29.9. Tampere- Kouluttajana Nikon Ambassador Vesa Koivunen

Vesa Koivunen on vuonna 1975 syntynyt valokuvaaja ja kahden lapsen isä, joka puuhaa lähinnä urheilijoiden parissa. Moottoriurheilu ja vauhtilajit ovat hänen vahvuutensa, joskin viime aikoina hän on kuvannut reilusti myös jääkiekkoa ja jalkapalloa. Koivunen käyttää hyvin paljon tekniikkaa hyödyksi radiolaukaistavien kameroiden ja salamoiden myötä.

Hän on tuttu mies Helsingin jäähallien kattokiskoilla jonne hän asentaa kameroita, unohtamatta maalin sisälle asennettavia, hyvin suojattuja kameroita. Samanlaisia kameroita on nähty myös moottoripyöriin kiinnitettyinä. Mitä vaaditaan urheilukuvaajalta että erottuu joukosta? Vesa on pitkien putkien erikoismies hän kertoo mm. kuinka hallita supertelet ja mitä kaikkea tulee ottaa mukaan kun lähdetään isoihin kisoihin.

http://www.vesakoivunen.fi/

Action- ja videoilta 30.9. Turku - Kouluttajana Nikon Ambassador Ville Lahtinen

Kurssilla paneudutaan actionlajien valokuvaamisessa tarvittavaan kalustoon ja kuvaamiseen teoriaan. Kurssin toinen painopiste on videokuvauksen perusteissa valokuvaajan siirtyessä liikkuvaan kuvaan. Käymme läpi mitä vahvuuksia eri kameroilla on sekä Ville käyttämää kalustoa eri kuvausympäristöissä. Käsittelemme kameran asetuksia, linssivalintoja sekä kuvaajalle hyödyllisiä toimintatapoja. Video-osiossa keskitymme liikkuvaan kuvaan valokuvaajan näkökulmasta. Mitkä ovat ensimmäiset kompastuskivet siirryttäessä kuvaamaan videota ja millä lisävarusteilla Nikon-järjestelmäkamerasta tehdään TV-mainosten kuvaamiseen sopiva kokonaisuus.

Ville Lahtinen tunnetaan parhaiten näyttävistä lumilautakuvistaan ja on actionlajien kuvaamisen ammattilainen. Videokuvaus on kulkenut luonnollisena jatkumona valokuvaamisen rinnalla ja Villen materiaalia on nähty monessa yhteydessä TV-mainoksista megayhtyeiden musiikkivideoihin.

http://www.villelahtinen.fi/