12-05-2016

TIPA Awards 2016 -palkintogaala Nikonin voittokulkua: Nikonin D5- ja D500-digitaalikamerat ja SnapBridge luokkiensa ykkösiä

Amsterdam, Alankomaat, 12.5.2016: Nikon Corporation on ylpeä ilmoittaessaan, että kolme sen tuotetta valittiin omien tuoteluokkiensa voittajiksi arvostetussa TIPA Awards 2016 -palkintotilaisuudessa. Tilaisuuden järjestää vuosittain maailmanlaajuinen valokuvaus- ja kuvankäsittelyalan julkaisujen keskusjärjestö Technical Image Press Association (TIPA). Nikon D5 -digitaalijärjestelmäkamera valittiin tilaisuudessa ”parhaaksi ammattilaisten ja toimintakäyttöön tarkoitetuksi digitaalijärjestelmäkameraksi”, Nikon D500 puolestaan ”parhaaksi asiantuntijatason APS-C-digitaalijärjestelmäkameraksi”, ja SnapBridge-sovellus voitti ”Paras kuvausinnovaatio” -palkinnon.

TIPA Awards 2016 -palkintotilaisuudessa arvostettujen kamera- ja kuvankäsittelyalan julkaisujen päätoimittajat eri puolilta maailmaa äänestivät parhaat tuotteet useissa eri tuoteluokissa. Vuoden 2016 tilaisuudessa arvioitiin kamera- ja kuvankäsittelytuotteita, jotka oli tuotu myyntiin 1.4.2015 ja 31.3.2016 välisenä aikana.

TIPA Awards 2016 -verkkosivustossa on tarkempia tietoja palkituista ja palkitsemisperusteista.

TIPA:n kommentit Nikon D5 -kamerasta, joka valittiin ”parhaaksi ammattilaisten ja toimintakäyttöön tarkoitetuksi digitaalijärjestelmäkameraksi”

D5-mallin sisäänrakennettu EXPEED 5 -kuvaprosessori pystyy käsittelemään tiedot erittäin nopeasti ja hyvin vähäisin häiriöin, mikä on 4K UHD -videostandardin edellytys. Lisäksi se pystyy kuvaamaan erittäin nopeasti: se ottaa jopa 12 kuvaa sekunnissa (automaattitarkennuksella ja -valotuksella). Jatkuvassa kuvauksessa kamera pystyy ottamaan jopa 200 14-bittistä häviöttömästi pakattua RAW-kuvaa yhdellä ainoalla kuvaussarjalla. Uusi Multi-CAM 20K -automaattitarkennusilmaisinmoduuli on erittäin tarkka, sillä sen 153 tarkennuspistettä (näistä 99 on ristikkotyyppisiä ja sijaitsee keski- ja reuna-alueilla) kattavat valtaosan kuvasta. Lisäksi D5-mallin 4K UHD -videoista voi koostaa noin 8 megapikselin JPEG-stillkuvia, ja sen perusherkkyys, ISO 102400, on kaikkien aikojen paras Nikonin tuotteissa. Koska D5-mallin automaattitarkennuksen tunnistusalue alkaa jo –4 V:sta, se pystyy tarkentamaan automaattisesti heikosti valaistuihin ja heikon kontrastin kohteisiinkin.

TIPA:n kommentit Nikon D500:stä, joka valittiin ”parhaaksi asiantuntijatason APS-C-digitaalijärjestelmäkameraksi”

Uuden EXPEED 5 -kuvaprosessorin ja uuden Nikonin DX-kokoisen CMOS-kennon ansiosta D500-mallin perusherkkyysalue on todella laaja: sen ISO 100–51200 -tarkkuus on laajennettavissa jopa ISO 1640000 (Hi 5) -standardia vastaavaan tarkkuuteen. D500-mallilla pystyy kuvamaan nopeasti jatkuvatoimisesti, jopa 10 kuvaa sekunnissa (automaattitarkennuksella ja -valotuksella), ja sillä pystyy ottamaan jopa 79 14-bittistä häviöttömästi pakattua RAW-kuvaa yhdellä ainoalla kuvaussarjalla. Stillkuvien lisäksi D500-malli tukee 4K UHD (3840 × 2160)/30p-, full-HD- ja jaksottaisvideokuvia. Siinä on 3,2 tuuman kosketusnäyttö, jossa on noin 2 360 000 pistettä ja jolla katselu ja kuvaus onnistuu helposti. D500-kamera pystyy tallentamaan tietoa samanaikaisesti sekä XQD- että SD-korttipaikkoihin, ja koska se on SnapBridge-yhteensopiva, sen voi liittää kätevästi älylaitteeseen, mikä tekee kuvien siirrosta ja jakamisesta helppoa.

TIPA:n kommentit SnapBridge-sovelluksesta, joka valittiin parhaaksi kuvausinnovaatioksi

SnapBridgen avulla kameran ja älylaitteen voi liittää kätevästi yhteen käyttäen energiatehokasta Bluetooth-matalaenergialiitäntää. Kun SnapBridge on asennettu, sillä kuvat voi siirtää välittömästi älylaitteeseen kamerasta, jonka kanssa voi liittää laitepariksi enintään viisi älylaitetta. Alkuperäiset JPEG-kuvat tai pienemmät 2-MP (full HD) JPEG -kopiot voi kuvauksen aikana siirtää ja tallentaa automaattisesti älylaitteille. Lisäksi kuviin voi upottaa kahdentyyppisiä tietoja, mm. tekijänoikeustiedot, kuvaustiedot, kommentteja ja logoja. Tämän lisäksi sovelluksen avulla voi kuvata etänä älylaitteella, minkä ansiosta käyttäjät voivat rajata ja esikatsella kuvia reaaliaikaisesti älylaitteen näytössä ja tiettyjen kameramallien tapauksessa käyttää myös muita toimintoja, kuten itselaukaisinta.

Bluetooth®-sanamerkki ja -logot ovat Bluetooth SIG, Inc:n omistamia rekisteröityjä tavaramerkkejä, ja Nikon Corporation käyttää niitä lisenssin nojalla.