Nikon Imaging | Suomi | Eurooppa

Matkustitpa sitten maailmalla tai tutkit lähellä olevia kohteita, jotta kuvaustulos olisi kaikissa kohteissa paras mahdollinen, kameran objektiivin on oltava sekä riittävän suorituskykyinen että joustava tuottaakseen kuvia, jotka erottuvat kaikista muista.
Luonnonvoimat, kuten valon ja sääolosuhteiden vaihtelu, tarjoavat valokuvaajille loputtomia haasteita ja mahdollisuuksia. Vaikka olisit oikeassa paikassa ja kuvassa olisi luova sommittelu, mahdollisuutesi ovat kovin rajalliset ilman sopivaa objektiivia.
Yksi valokuvaaja. Yksi päivä. Viisi objektiivia. Nikon antoi Ibai Acevedolle, espanjalaiselle valokuvaajalle, tehtäväksi kuvata viisi eri kohdetta käyttämällä viittä kiinteäpolttovälistä NIKKOR-objektiivia yhden päivän aikana kotikaupungissaan Barcelonassa. Nikon halusi osoittaa, miten valokuvaaja voi kiinteäpolttovälisen objektiivin ansiosta syventyä kohteeseen ja tuottaa huippulaadukkaita valokuvia vuorovaikutuksessa ympäröivän näkymän kanssa.

Valkeat hiekkarannat | AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

Hiekkarannat ovat täynnä häiriötekijöitä, mutta AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G EDon täydellinen objektiivi tähän kohteeseen. Tämä laajakulmainen objektiivi tallentaa tunnelman ja ilmapiirin ilman vääristymiä ja tuottaa terävän kuvan myös kirkkaassa valaistuksessa. Kapean syväterävyysalueen ansiosta Ibai voi tallentaa kuvaan uimavalvojan terävästi tarkennettuna samalla, kun etualalla oleva auringonvarjojen meri on pehmeästi epäterävä.

Katuelämää | AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

Voi olla vaikea saada kaunista kuvaa ihmismeren keskellä, mutta aina on mahdollista etsiä kuvaan muita kohteita ihmisjoukon vastapainoksi. Ibai löysi väkijoukon yläpuolelta kuvauspaikan, josta käsin hän sai kuvaan kiireisen kävelykadun lisäksi sen yläpuolella avautuvan levollisen näkymän. Täydellistä sommittelua korosti valittu objektiivi, AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G. Objektiivin aukko tuotti erinomaisen syväterävyyden ja tallensi loistavasti puiden muodostaman holvin pintarakenteen, joka muuttuu vähitellen epäteräväksi kuvan taustalla.

Abstrakti arkkitehtuuri | AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Arkkitehtuurin kuvaaminen on hyvä tilaisuus kokeilla sommittelun ja syväterävyyden mahdollisuuksia. AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G on poikkeuksellinen objektiivi, koska se tallentaa samanaikaisesti syvyysvaikutelman ja laajakulmaisen näkymän. Lisäksi se on tehokas myös heikossa valaistuksessa, mistä on hyötyä sisätiloissa kuvattaessa. Vastakohtana tuhansille toisiaan muistuttaville Sagrada Familiasta otetuille kuville Ibai kuvasi tämän kuuluisan maamerkin peilikuvan, joka heijastui läheisestä järvestä. Objektiivin ansiosta valokuva muistuttaa maalausta – vedenpinnan väreet ja rannan pensaat kehystävät kuvaa.

Täydellinen muotokuva | AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

Yksi matkakuvauksen nautinnoista on mahdollisuus kertoa tarinoita kasvojen välityksellä. Monissa kaupungeissa on historiallisia kortteleita, jotka tarjoavat kiinnostavan taustan muotokuville. El Gòtic, Barcelonan vanha keskusta, oli täydellinen ympäristö AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G ‑objektiivin ominaisuuksien esittelyyn.
Tämä on ihanteellinen muotokuvaobjektiivi, joka tallentaa yksityiskohdat äärimmäisen tarkasti. Se mahdollistaa pehmeän bokeh-taustaefektin, joka kohdistaa katsojan huomion.

Ihanteellinen auringonlasku | AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Auringonlaskut ovat kaunis, mutta yleinen kuvauskohde. Voi olla vaikeaa ottaa kuva, joka erottuu miljoonista muista. Ibai kuvasi huvipuiston, joka kohoaa kauniin Temple Expiatori del Sagrat Cor ‑kirkon yläpuolelle. Korkealle nousevasta huvipuistolaitteesta hän sai kuvaan sekä kirkon että auringonlaskun hiipuvan kajon. AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G ‑objektiivi oli olennaisen tärkeä tämän kuvan onnistumiselle. Sen hämäräkuvausominaisuudet mukautuivat helposti illan mittaan muuttuvan valaistuksen mukaan.

Mitä kameralaukustasi löytyy?

AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 85 mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

D750