Nikon D500

Toivon voivani käyttää Nikon D500:aa enemmän tulevaisuudessa. Kevyen rakenteensa ansiosta se sopii erinomaisesti villieläinkuvaukseen, sillä liikkuvaan käyttöön suunniteltua kameraa on helppo kuljettaa mukana pitkiäkin aikoja. Hiljainen laukaisutila ja 4K-video-ominaisuudet hakevat myös vertaistaan.

Nikon D5

Nikon D5 on suosikkikamerani. Se tuottaa hyvin selkeän kuvan ja kattaa poikkeuksellisen laajan kuva-alan.

Villieläinkuvia otettaessa on tärkeää sulautua ympäristöön. Hiljaisen laukaisutilansa sekä jopa heikossa valaistuksessa tarkasti ja nopeasti toimivan automaattitarkennuksensa ansiosta Nikon D5 sopii täydellisesti tähän tarkoitukseen.

NIKON D4

Nikon D4 on edelleen yksi matkakameroistani, kun en käytä Nikon D5:tä. Minulla on kamerasta loistavia kokemuksia, ja se tuo mieleen kauniita muistoja työstäni Japanissa. Automaattitarkennusjärjestelmä on loistava, etenkin heikossa valaistuksessa. Laajan ISO-alueensa ansiosta kamera tuottaa selkeitä ja kauniita kuvia kaikissa olosuhteissa, ja vain D5 on sitä parempi.

OBJEKTIIVIT

Pidän pitkistä teleobjektiiveista, sillä ne mahdollistavat villieläinten kuvaamisen etäältä niitä häiritsemättä. Suosikkiobjektiivini ovat NIKKOR 500 mm ja NIKKOR 600 mm. Niiden mahtavan suurennussuhteen ansiosta kohteista voi ottaa yksityiskohtaisia kuvia. Käytin näitä objektiiveja, kun kuvasin valkoisia susia arktisilla alueilla.

AF-S NIKKOR 600MM F/4 E FL ED VR

AF-S NIKKOR 500MM F/4G FD ER

AF-S NIKKOR 800MM F/5.6E FL ED VR

NIKKOR 800 mm on yksi suosikkiobjektiiveistani. Keveytensä ja pienen kokonsa ansiosta se soveltuu ihanteellisesti villieläinkuvaukseen. Tämän lisäksi tärinänvaimennustoiminto vähentää kameran tärähtämisen vaikutusta, mikä on erittäin tärkeää, kun työskennellään ulkotiloissa.