Vincent Munier on erikoistunut villieläin- ja ulkokuvaukseen. Vosgesin alueella Ranskassa syntynyt Vincent kiinnostui valokuvauksesta 12-vuotiaana, ja hän vietti suuren osan nuoruudestaan kuvaamalla kotinsa ympärillä olevien metsien villieläimiä.

Luontoa kunnioittava ja siihen intohimoisesti suhtautuva Vincent on kuvannut villieläimiä ympäri maailmaa. Hänen merkittävimpiin projekteihinsa kuuluvat valkoisten susien kuvaaminen Ellesmerensaarella Kanadassa sekä joutsenien ja kurkien kuvaaminen Hokkaidon saarella Japanissa.

Vincent on ensimmäinen valokuvaaja, jolle on myönnetty BBC Wildlife Photographer of the Year -kilpailun Erik Hosking -palkinto kolme kertaa peräkkäin. Hänen kuviaan on laitettu näytteille taidegallerioissa ja julkaistu arvostetuissa aikakauslehdissä ympäri maailmaa. Hän julkaisee omia valokuvausta käsitteleviä kirjoja vuonna 2010 perustamansa Kobalann-kustantamon kautta.

Nikonin Euroopan edustajana Vincent tuo esiin oman yksilöllisen tyylinsä, samalla kun hän antaa tietoja ja ohjeita aloitteleville villieläinkuvaajille.