Nikon Imaging | Suomi | Eurooppa

Sebastián Liste

Valokuvajournalismi

Olen valokuvannut Amazonin aluetta viimeiset kahdeksan vuotta. Trans-Amazonian valtatietä on yksinkertaisesti mahdotonta jättää huomiotta. Amazonin metsien hävittäminen ja alueen uusasutus aiheuttavat herkässä ekosysteemissä joissakin tapauksissa peruuttamatonta vahinkoa. Monet eivät kuitenkaan tiedä ongelmasta. Toivon, että kuvasarjani auttaa lisäämään ihmisten tietoisuutta näiden paikallisten syrjäisten yhteisöjen nykytodellisuudesta.

Tietoja erikoisprojektista

Sebastián Liste havainnollistaa, miten monisyisiä vaikutuksia Trans-Amazonian valtatien jälleenrakentamisella on Amazonin sademetsän tuotannolle, maisemille ja yhteisöille.K: Miksi halusit keskittyä projektissasi Trans-Amazonian valtatiehen?

Olen valokuvannut Amazonin aluetta viimeiset kahdeksan vuotta. Trans-Amazonian valtatietä on yksinkertaisesti mahdotonta jättää huomiotta. Brasilian kolmanneksi pisimpänä valtatienä se on väylä, jonka avulla Brasilia on pystynyt nousemaan yhdeksi maailman tärkeimmistä lihan, kahvin, sokerin ja soijan viejistä. Kaikkia näitä tuotteita kasvatetaan sademetsässä.

K: Olet todennut, että työskentelyolosuhteet olivat vaikeat. Oliko se mielestäsi projektin suurin haaste?

Amazonin alueella sää voi muuttua hyvin nopeasti. Uskomaton kuumuus ja kuivuus voivat hetkessä vaihtua kaatosateeksi, joten täytyy olla varautunut kaikkeen. Kuljin sademetsissä kymmenisen tuntia päivässä, joten olin alttiina kaikille vaihteluille. Siksi tarvitsin kestävät ja luotettavat varusteet, joiden avulla pystyin kuvaamaan kaikissa olosuhteissa. Säänkestävät ja vankat kamerani, D850 ja Z 7, vastasivat huutoon.

K: Olet ottanut kuvan, jossa nuori tyttö on sademetsän siimeksessä violettien kukkien keskellä. Miksi kuva on sinulle erityinen?

Kuva tuo minulle vieläkin tunteet pintaan. Tilanne on täysin seisahtunut, mutta kuva on täynnään kauneutta ja lumovoimaa. Estetiikan kannalta katsottuna D850 on ikuistanut aidot tekstuurit ja yksityiskohdat, mikä kohottaa tämän tuokiokuvan tärkeäksi.

K: Millaiset varusteet otit mukaan ja miten hyvin ne palvelivat?

Olin onnekas voidessani käyttää tässä projektissa kuvaukseen D850:n lisäksi myös peilitöntä Z 7 ‑kameraa. Uskomattoman yksityiskohtaisesti kuvaava Z 7 on erinomainen vähäisen valon olosuhteissa. Ominaisuus oli korvaamattoman hyödyllinen Amazonilla, missä työskennellään luonnonvalon varassa. Kamera on myös vankka ja kestävä, joten minua ei yhtään arveluttanut koetella sitä ailahtelevissa säissä.

D850 tuo puolestaan nopeutta, tarkkuutta ja terävyyttä – juuri niitä ominaisuuksia, joita tarvitsen, kun luon ohikiitävistä hetkistä laadukkaita kuvia vaihtelevissa ympäristöissä.


K: Minkälaisen viestin haluat välittää Nikon-erikoisprojektillasi?

Olen erittäin kiitollinen siitä, että Nikon rahoittaa tätä hanketta ja antaa minulle tilaisuuden tehdä työtä, joka on intohimoni. Koska olen työskennellyt Amazonin alueella pitkään, pidän tärkeänä kertoa tarinoita yhteisöistä, jotka olen tavannut. Amazonin metsien hävittäminen ja alueen uusasutus aiheuttavat joissakin tapauksissa peruuttamatonta vahinkoa. Monet eivät kuitenkaan tiedä ongelmasta. Toivon, että kuvasarjani auttaa omalta osaltaan levittämään sanaa ja lisäämään ihmisten tietoisuutta näiden syrjäisten yhteisöjen nykytodellisuudesta.


Tapaa muut Nikonin lähettiläät