Osallistu rohkeasti

Sukella tilanteeseen. Mene niin lähelle kohdetta, että hänen silmänsä näkyvät kuvassa. Näin kuvan katsoja saa aavistuksen kohteen ajatuksista ja tunteista kuvanottohetkellä, minkä ansiosta myös katsojassa herää enemmän tunteita.

Aloita mukavuusalueeltasi

Kuvaa aluksi aiheita, joista olet todella innostunut. Näin taitosi pääsevät kehittymään kuin itsestään. Urheilukuvauksessa tärkeintä on ennakointi. Pelasin itse nuorempana jääkiekkoa, joten tiesin, miten peli etenee. Tämän ansiosta osasin myös reagoida nopeasti.

Inspiraatio on kaikkialla

Etsi inspiraatiota kaikesta ympärilläsi – esimerkiksi elokuvista, taiteesta ja aikakauslehdistä. Avoimuus ideoiden suhteen ruokkii luovuutta. Pohjimmiltaan juuri se saa kuvasi erottumaan muiden kuvista.

Ole määrätietoinen

Tee kaikkesi esteiden voittamiseksi, jotta saisit täydellisen kuvan, koska juuri se kuva saattaa muuttaa elämäsi. Valokuvauksessa tarvitaan sekä lahjakkuutta että määrätietoisuutta. Minulla on aina selkeä käsitys haluamastani lopputuloksesta, enkä lopeta ennen kuin saavutan sen.

Nopeus on valttia

Kuvatessasi urheilua mene mahdollisimman lähelle kohdetta ja pysyttele matalana. Yritä päästä lähemmäksi kuin kukaan muu. Tarvitset myös luotettavan kameran. Käytän itse pääkamerana Nikon D5:ttä. Sen nopea automaattitarkennus ja suuri ISO-herkkyys tarjoavat paljon mahdollisuuksia urheilukuvaajille.

Asetukset kuntoon

Tarkistan aina ensimmäiseksi taustan ja valaistuksen, vaikka tarkennus olisikin kohteessa ja tausta sumennettuna. Ilman toimivia asetuksia kohde ei näytä hyvältä, vaikka kuvaaja olisi kuinka taitava.