Valitse oikea vlogikamera saadaksesi laajan ja sitoutuneen seuraajakunnan

Nykyään vlogi on suosituin kanava, jolla vaikuttajat tavoittavat seuraajia sosiaalisessa mediassa. Vlogin kautta seuraajasi oppivat tuntemaan sinut syvemmällä tasolla. Voit luoda materiaalia, joka herättää kiinnostusta katsojien keskuudessa ja laajentaa seuraajakuntaa. Lisäksi kunnon vlogikameraa käyttämällä vloggaaminen on entistä hauskempaa ja helpompaa!

Videoblogi, joka lyhennetään vlogi, on saanut nykyään huomattavan merkityksen sosiaalisessa mediassa, ja siitä on tullut blogin luonnollinen jatke. Siinä jaetaan edelleen ajatuksia, mutta teksti on muuttunut ääneksi ja valokuva liikkuvaksi kuvaksi. Nykyään eniten katsottujen videoiden joukossa on kaikenlaisia vlogeja, joiden aiheet vaihtelevat henkilökohtaisesta elämästä hauskanpitoon, ja ne, jotka ovat pitäneet tekstiä ja kuvia sisältävää blogia, ovat aloittaneet vlogikanavan. Liikkuvan kuvan avulla voi päästä kosketuksiin samanhenkisten ihmisten kanssa kaikkialla maailmassa. Seuraajasi voivat oppia tuntemaan sinut ja samalla he voivat löytää muita, jotka syttyvät samoista aiheista. Näin luot helpommin uskollista seuraajakuntaa, joka tilaa videoitasi. Vlogin tilaajat katsovat keskimäärin enemmän ja pitempiä videoleikkeitä kuin ei-tilaajat.

Vlogimaailma voi tuntua viidakolta, mutta jos olet innostunut jostakin aiheesta ja haluat jakaa ajatuksiasi siitä, vloggaaminen voi olla sekä hauskaa että helppoa – varsinkin, jos löydät oikean työkalun ja opit käyttämään kamerasi tekniikkaa. Monet vloggaajat arvostavat kamerassa kääntyvää näyttöä, jonka voi kääntää eri suuntiin ja josta voi ennen kaikkea nähdä itsensä kuvauksen aikana. Myös hyvä äänentallennus on tärkeä ominaisuus. Näin seuraajasi kuulevat sinua hyvin ilman häiriöääniä tai muita ongelmia, jotka voivat vähentää kiinnostusta videoon.

Nikon tekee yhteistyötä ruotsalaisen vloggaajan Axel Palmin kanssa. Hänen ruotsinkielinen videokoulu löytyy uudella alustalla 123on.

”Kun meidän piti käynnistää tämä, tunsin jo kokouksen aikana, että he todella uskovat meihin sisällönluojiin. He uskovat luovaan intohimoomme tehdä parempaa sisältöä, ja välineet ja kamerat ovat suuri osa sitä, kuten tiedetään. En siis voisi olla ylpeämpi siitä, että Nikon on tukijani”, hän sanoo.

Axel Palm kertoo videokoulussa muun muassa, mikä ISO on ja miten hänellä on tapana käyttää ISO-herkkyyttä.

”Se, mitä kannattaa ehkä erityisesti miettiä on, ettei käytä liian suurta ISO-herkkyyttä. Muussa tapauksessa kuva voi näyttää rakeiselta. Sellaista jälkeä olet ehkä nähnyt, kun ihmiset ovat kuvanneet ulkona hämärässä tai hämärässä huoneessa. Kuvatessani käytän yleensä ISO 100–800 -arvoja. Näin teen siksi, että jos pitäytyy tällä alueella, välttää rakeisuuden”, Axel Palm kertoo.

Nikon Z 50 on peilitön, helppokäyttöinen, näppärä ja nopea kamera, joka kulkee helposti mukana matkoilla. Sillä voi tallentaa tilanteita ja tuottaa sisältöä niin kuvien kuin 4K-videoiden muodossa, joten se on täydellinen vloggauskamera. Suuren Nikon Z ‑bajonetin ansiosta kameran suureen 20,9 megapikselin DX-kuvakennoon lankeaa runsaasti valoa, joten kuvaan tallentuu enemmän yksityiskohtia ja väreistä tulee eloisampia – niin päivällä kuin yöllä.

Nikonin D5600 on SnapBridge-yhteensopiva kamera, jossa on yhdysrakenteinen Wi-Fi-toiminto. Tämä tarkoittaa, että sinulla on jatkuva yhteys älypuhelimeen tai tablettiin ja voit helposti ladata kuvia ja videoita sosiaaliseen mediaan. D5600 on DX-muotoinen järjestelmäkamera sille, joka haluaa antaa luovuuden virrata. DX-muodossa on 24,2 megapikseliä, minkä ansiosta et menetä yksityiskohtia ja saat ensiluokkaisen teräviä kuvia ja videoita. Leikitpä sitten varjoilla voimakkaassa auringonvalossa tai kuvaat odottamattomista kuvakulmista, Nikon D5600 on kamera, joka auttaa sinua kokeilemaan uusia ideoita. D5600:ssa on sitä paitsi jotain sellaista, mitä monet vloggaajat arvostavat: kääntyvä 8,1 cm:n kosketusnäyttö, jossa on laaja katselukulma ja 1 037 00 pisteen tarkkuus. Sen avulla voit helposti kuvata itseäsi, ja saat yksityiskohtaisen tarkkaa, laadukasta jälkeä.

Nikonin COOLPIX-sarjan uudet tulokkaat, A1000 ja B600, ovat erinomaisia vlogikameroita, jotka toimivat Snapbridge-sovelluksen kanssa. Niiden avulla voit pysyä yhteydessä älypuhelimeesi tai tablettiisi ja jakaa kuvia hetkessä

COOLPIX B600:n ansiosta supertelekuvauksen mahdollisuudet ovat aina ulottuvillasi. 60-kertaisella optisella zoomilla varustetun tehokkaan NIKKOR-zoomobjektiivin polttovälialue on 24–1 440 mm. Tämä kamera toimii aina luotettavasti, halusitpa kuvata kiinnostavia kohteita läheltä tai taltioida laajakulmanäkymiä liikkeellä ollessasi. Voit aloittaa stereoäänisen Full HD (1 080p/30p) -videon tallennuksen helposti erillisellä videopainikkeella. Tärinänvaimennus ehkäisee kameran tärähtämisen vaikutuksia ja takaa vakaat videot, vaikka kuvaisit kävellessäsi. Kameran sisäisten muokkaustoimintojen avulla voit tallentaa valokuvia tai poistaa tarpeetonta videoaineistoa toiston aikana. Glamour-muokkauksen avulla voit käsitellä yksittäisiä kuvia ja luoda imartelevia muotokuvia kuvaamistasi henkilöistä. Luovassa tilassa voit esikatsella kymmeniä valokuvien ja videoiden taiteellisia tehosteita ennen kuvaamista. Makrotilan avulla voit ikuistaa pikkuruisia ihmeitä upeiksi kuviksi.

COOLPIX A1000 on pieni, taskukokoinen 16 megapikselin yleiskamera, jossa on erittäin laadukas NIKKOR-objektiivi. Se sopii kaikkeen kuvaamiseen, ikuistitpa kaupungin salaisia sopukoita tai laajoja maisemia. COOLPIX A1000 on erinomainen matkakamera, sillä sen laadukas 35-kertaisella optisella zoomilla varustettu objektiivi kattaa 24–840 mm:n polttovälialueen. Voit tallentaa upeita 4K/UHD-laatuisia videoita jopa 30 kuvan ja Full HD -laatuisia videoita jopa 60 kuvan sekuntinopeudella. Kameran ajastettu elokuva -toiminnon avulla voi helposti luoda vaikuttavan videoleikkeen katunäkymästä tai lähestyvästä myrskystä. Kuvia on helppo sommitella uusista, kiehtovista kuvakulmista. Kallistuva 7,6 cm:n (3 tuuman) ja 1 036 000 pisteen näyttö käynnistyy nopeasti. Kun kuvaat reaaliaikanäkymässä, voit ohjata automaattitarkennuksen ja laukaisimen toimintoja kosketusnäytöltä. Toistotilassa voi puolestaan selata kuvia sekä lähentää ja loitontaa niitä. Saat valokuvat täydellisesti hallintaasi tallentamalla ne RAW-muodossa. Silloin kaikki kuvan tiedot säilyvät tiedostossa, joten voit hienosäätää mitä tahansa seikkaa haluamallasi kuvankäsittelyohjelmalla.

Jos haluat ryhtyä vloggaajaksi tai jos etsit uusia varusteita parantaaksesi otostesi laatua, Nikonilla on sinulle sopivia kameroita.