Nikon-kameran integroidun Wi-Fi-toiminnon käyttäminen

Vaiheittaiset ohjeet

Valituissa Nikon DSLR- ja COOLPIX-kameroissa on integroitu Wi-Fi®, jonka avulla voit siirtää kuvia vaivattomasti Wi-Fi-kamerastasi yhteensopivaan älypuhelimeen tai tablettiin ja jakaa niitä helposti. Yksi Wi-Fi-yhteyden sisältävien Nikon-kameroiden mahtava ominaisuus on lisäksi se, että sinun ei tarvitse olla Wi-Fi-hotspotin alueella. Kamera ja älylaitteesi muodostavat yhteyden.

Vaikka älypuhelimessasi luultavasti on kamera, Nikon-digitaalikameralla otat varmasti parempia kuvia. Digitaalikamerat nimittäin hyödyntävät isompia kuvakennoja ja tehokkaita kuvaprosessoreita. Kameran sensori on suunniteltu antamaan suurempi tarkkuus, laajempi dynaaminen alue ja mahdollisuus kuvata vähäisessä valossa ja käyttää korkeita ISO-arvoja. Kaikki nämä ominaisuudet tuottavat korkealaatuisia kuvia. Nikonin digitaalikamerat hyödyntävät myös erinomaisia NIKKOR-objektiiveja sekä monia ominaisuuksia ja lisäosia, joiden avulla voit valokuvata luovasti.

Kuvat voidaan ladata yhteensopivaan älylaitteeseen, johon on asennettu Nikon Wireless Mobile Utility (WMU) -sovellus. Sovellus on ilmainen, ja sen voi ladata Applen iTunes Store® -kaupasta ja Google Play™ -kaupasta (Android™-laitteille).

Suuritarkkuuksinen kamerasi luo isoja tiedostoja, etkä luultavasti halua kuvata isoimmalla mahdollisella tarkkuudella, jos suunnittelet lähettäväsi tiedostoja Wi-Fin kautta älylaitteeseen. Mitä isompi tiedoston koko on, sitä kauemmin sen siirtäminen kamerasta laitteeseen kestää. Siksi suosittelemme, että käytät JPG-formaattia NEF-formaatin sijaan. JPG, hieno/Suuri antaa sinulle isompia tiedostoja kuin JPG, perus/Keskikoko tai Pieni. Jos otat kuvia, jotka esitetään vain digitaalisesti, voit säätää kameran tallentamaan pienempikokoisia tiedostoja.

Jos haluat kuvata suuren tarkkuuden asetuksilla, aseta sovelluksen asetukset sellaisiksi, että se lataa vain suositellun koon tai sitä pienemmän VGA-koon kuvia, ja suuren tarkkuuden kuvat tallentuvat muistikortille. Asetuksia voit säätää sovelluksen asetusvalikossa.

Kauko-ohjain

Voit käyttää älylaitettasi kauko-ohjaimena valokuvaukseen: sen avulla voit kuvata itsesi muiden ihmisten kanssa tai jopa asettaa kameran niin, että se kuvaa villieläimiä samalla, kun itse käytät laukaisinta kauempaa. Mikä hauskinta, näet saman kuvan älylaitteessasi kuin kamerassa ja voit ottaa kuvia juuri oikealla hetkellä. (Tarkista kameran käyttöohjeesta, onko kamerassasi tämä toiminto.)

Valokuvien jakaminen ystävien ja perheen kanssa on helppoa, kun käytät Nikon-digitaalikameraa, jossa on integroitu Wi-Fi. Voit myös jakaa videoita Nikon DSLR:llä.

Yhteensopivan kameran integroidun Wi-Fi-toiminnon käyttäminen

Jotta voit käyttää Wi-Fi-toimintoa Nikon-kameroissa, joissa on integroitu Wi-Fi, sinun on ladattava ilmainen Wireless Mobile Utility -sovellus.

Sinulla on oltava kamerassasi muistikortti, jotta kaikki Wi-Fi-valikot ovat täysin käytettävissä.

Android™-laitteen käyttäminen

Jos käytät Android™-laitetta, lataa sovellus Google Play™ -kaupasta ja asenna se Android™-laitteeseesi.

Apple™-laitteen käyttäminen

Jos käytät iOS-laitetta, lataa sovellus iTunes Online Store® -kaupasta.

Android-käyttäjä voi yhdistää yhteensopivan kameransa älylaitteeseen kolmella eri tavalla, iOS-käyttäjä voi tehdä tämän vain yhdellä tavalla.  Seuraavia ohjeita voivat käyttää sekä Android™- että iOS-käyttäjät: yhdistä valitsemalla kameran WI-FI-VERKKO tai SSID älylaitteen valikosta. Yhdistäminen tällä tavoin on helpointa ja nopeinta, koska verkkoyhteys on suojaamaton.

Android™-käyttäjät voivat lisäksi yhdistää laitteet WPS-painikkeella (Wi-Fi Protected Setup), jos heidän älylaitteensa tukee WPS-painiketta, tai PIN-koodillisen WPS-toiminnon (Wi-Fi Protected Setup) avulla. Lue vaiheittaiset ohjeet kyseisten yhteyksien luomiseen kameran käyttöoppaasta.

Pääset nyt kameraan sovelluksesta. Kun "Ota kuvia etänä" -vaihtoehto valitaan sovelluksessa, Live View alkaa automaattisesti, ja näet älylaitteestasi, mitä kamera näkee.

Yhteensopivan kameran liittäminen älylaitteeseen

1. Ota käyttöön kameran integroitu Wi-Fi-toiminto. Uudemmissa malleissa on ulkoinen Wi-Fi-painike (vanhemmat mallit: valitse Wi-Fi asetusvalikosta).

2. Mene älylaitteen Wi-Fi-asetuksiin ja valitse älylaitteessa näkyvästä verkkoluettelosta kamera. Se alkaa nimellä Nikon, ja sitä seuraa kirjain- ja numerosarja. Kun luot Androidilla tämän verkkoyhteyden, laitteesi yhdistää kameraan automaattisesti, kun otat käyttöön kameran Wi-Fi-toiminnon. iOS-käyttäjien on suoritettava tämä vaihe joka kerta, kun he haluavat käyttää Nikon-kameran langatonta toimintoa yhdessä älypuhelimen kanssa.

3. Käynnistä Wireless Mobile Utility -sovellus älylaitteessa.

Yhteensopivan Android™-laitteen ja NFC-yhteensopivan Nikon-kameran yhdistäminen

Android-älypuhelimen, versio 4.0 tai uudempi, ja NFC-yhteensopivan Nikon-kameran käyttäjille: voit käyttää myös NFC- tai Near Field Communication ‑toimintoa Nikon-kameran ja älypuhelimen yhteyden luomiseen ja sovelluksen avaamiseen.

Aseta vain kameran N-merkki Android-älypuhelimen viereen ja laitteet yhdistyvät, ja Wireless Mobile Utility -sovellus aukeaa. Nyt voit katsella tai ottaa kuvia.