Nikon D850 -kamera vangitsee taian Frøydis Geithusin hääkuviin

Nikonin Pohjoismaiden lähettiläs Frøydis Geithus ikuistaa häiden taikaa äskettäin julkistetulla D850-kameralla. Frøydis kertoo, mitkä seikat häntä erityisesti miellyttävät kameran kätevissä toiminnoissa, jotka sopivat mainiosti suuren päivän taltiointiin. Hän on ehtinyt kuvata uudella kameralla viisiä häitä pelkästään syyskuussa.

Häissä on monia hetkiä, jotka asettavat valokuvaajalle haasteita. Muun muassa seremonian aikaista hiljaisuutta on kunnioitettava ja juhlan aikana valaistus voi olla välillä heikko. Tällaisiin seikkoihin Nikon kiinnitti huomiota suunnitellessaan D850:tä.

”Olen ihastunut D850:n hiljaisen laukaisun tilaan. Olen todellakin kaivannut sellaista, koska seremonian aikana on useimmiten hyvin hiljaista ja kuvaajana haluan herättää mahdollisimman vähän huomiota. Toinen arvostamani toiminto on automaattitarkennus, joka toimii hienosti pimeässä. Voin kuvata heikoissa valo-olosuhteissa hämärissä kirkoissa tai häävalssin aikana hämärässä huoneessa, eikä kuvista silti tule epäteräviä. Tulokset ovat aina hyviä valaistusoloista riippumatta”, Frøydis sanoo.

Frøydis pitää koko ajan kahta kameraa mukanaan. Hän kuvaa nykyään Nikonin D5-  ja D850-kameroilla. Kahden kameran kantaminen voi olla raskasta, varsinkin kun Frøydis kantaa niitä usein 10-12 tuntia, mutta D850 helpottaa tilannetta.

”Kamera tuntuu kevyeltä käsissäni. D850:n akkukapasiteetin ansiosta voin kuvata ilman akkuperää, mikä saa kameran tuntumaan hyvin kevyeltä. Se painaa noin kilon muistikortin ja akun kanssa. Arvostan tätä ominaisuutta suuresti, koska kannan kameroitani paljon ympäriinsä”, Frøydis sanoo.

Nopeus, tarkkuus ja valoherkkyys ovat D850:n tärkeimpiä ominaisuuksia. Yhdistelmä sopii Frøydisin valokuvaustyyliin erinomaisesti, sillä erilaiset valaistukset ja maisemat ovat yleensä keskeisiä elementtejä hänen kuvissaan.

”Kamerassa on 45,7 megapikseliä, mikä sopii hyvin minulle, koska otan paljon kuvia ihmisistä maaseutumiljöissä. Etuna on myös se, että voin käyttää suurta ISO-arvoa tarvitsematta huolestua kuvan kohinasta. Olen voinut käyttää jopa ISO 6 400:aa ongelmitta. Hääpäivällinen kestää joskus monta tuntia, ja sinä aikana valo muuttuu yleensä varsin paljon. Hyvien ISO-ominaisuuksien ansiosta voin kuvata nyt luonnonvalossa kaikilla arvoilla, jos haluan. Se, että kamera on myös salamannopea, on kai haittapuoli, koska otan aivan liian paljon kuvia”, Frøydis nauraa.

Koska Frøydis kuvaa paljon maisemia, kameran pitää olla kätevä. Kallistuva näyttö ja kolme raakatiedostokokoa ovat ominaisuuksia, joita Frøydis arvostaa erityisesti kuvatessaan luonnossa.

”Kallistuva näyttö on minulle suuri etu, koska kuvaan usein vatsallani maaten. Lisäksi kolmen raakatiedostokoon ansiosta voin valita suurimman mahdollisen kuvapistemäärän maisemakuviin ja asettaa tiedostokoon keskikokoiseksi esimerkiksi seremoniakuvia varten”, Frøydis sanoo.

Frøydis on nyt kuvannut D850:llä useissa häissä syksyn aikana. Hän on iloinen siitä, että kamerassa on kaikki toiminnot, joita hän hääkuvaajana tarvitsee.

”Kameraa on helppo kantaa mukana ja tarkkuuden lisäksi siinä on pimeässä erinomaisesti toimiva automaattitarkennusjärjestelmä, joten se on täydellinen kamera minulle miljööhääkuvaajana”, Frøydis toteaa.