Ruosteen kauneus

Ruosteen kauneusmakrokuvasarja, joka paljastaa luonnon ja nykyaikaisten esineiden rappion välisen upean kontrastin

Makrovalokuvaaja Alberto Ghizzi Panizzan Ruosteen kauneus -kuvasarja paljastaa rehevän ruotsalaisen metsän ja ruostuvien ajoneuvojen kontrastin Bilkyrkogården Kyrkö Mossessa – autojen ”hautausmaalla” lähellä Rydiä, Ruotsin Linköpingissä.

Alberto Ghizzi kommentoi kokemustaan näin: ”Makrokuvauksessa etsitään aina mielenkiintoisia värejä ja rakenteita, joten Bilkyrkogården Kyrkö Mosse oli minulle kuin satumaa. Micro-NIKKOR-objektiivien avulla pystyin tallentamaan yksityiskohtaisesti 60-vuotisen taistelun hylättyjen autojen ja luonnon välillä, kun luonto pyrkii valtaamaan metsänsä takaisin. Käyttämäni neljä objektiivia olivat hyvin tärkeitä lähikuvien ottamisessa ja ruosteen kauneuden paljastamisessa ennennäkemättömällä tavalla.”

Alberto kuvasi sarjan Nikon D500:lla, Nikon D810:llä ja seuraavilla Nikon Micro-NIKKOR -objektiiveilla:

AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G : Tarkkojen yksityiskohtien tallentamiseen suunniteltu pieni ja helppokäyttöinen objektiivi soveltuu niin lähikuviin, yleiskuviin kuin muotokuviinkin. Aukko auttaa erottamaan kohteen taustasta, joka jää kauniin sumeaksi, ja saamaan tarkkoja kuvia heikossakin valaistuksessa.

AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR : Pienikokoinen ja kevyt DX-muodon makro-objektiivi, jossa on huippulaadukas optiikka. Tämän objektiivin 1:1-kuvasuhteen ansiosta erittäin pienistä yksityiskohdista voidaan ottaa luonnollisen kokoisia lähikuvia.

AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED: Tämä objektiivi käyttää Nikonin toisen sukupolven tärinänvaimennusjärjestelmää (VR II), joka mahdollistaa joustavan käsivarakuvauksen. Se on myös täydellinen kumppani etäkuvaukseen, esimerkiksi eläinten kuvausta varten.

AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8G ED: Tämä objektiivi on sekä pienikokoinen että monipuolinen, joten käyttäjä voi kuvata sekä maisemia että makrokuvia. Nikonin pienin mikro-objektiivi lähi- ja yleiskuvaukseen. Siinä on myös sisäänrakennettu lähikuvauksen korjausjärjestelmä (CRC), joka mahdollistaa korkean suorituskyvyn lähietäisyydellä.