Poikkileikkaus kaaoksesta
”Poikkileikkaus Tokion kaaoksesta” monipuolisilla NIKKOR-zoomobjektiiveilla
Tokio on matkakuvaajien taivas, jossa on neonvalojen täyttämää yöelämää, perinteitä ja nykyaikaa ainutlaatuisessa tasapainossa sekä upeita kaupunkimaisemia.
Se on myös maailman suurin kaupunki ja Nikonin syntymäpaikka, joten Nikon haastoi puolalaisen matkavalokuvaajan Lukasz Palkan ikuistamaan kaupungin aidon perusolemuksen ja tekemään ”poikkileikkauksen kaaoksesta” keskittyäkseen asioihin, jotka tekevät Tokiosta niin erityisen.
Katso, miten Lukasz ikuisti hektisen ympäristön hetkiä monipuolisilla NIKKOR-zoomobjektiiveilla ja otti vangitsevia kuvia, jotka esittelevät yksityiskohtia Japanin pääkaupungin kaaoksesta.

Shinjukun ”kyberpunk"-tyylinen sivukuja on nuhruinen mutta silti eloisan värikäs. Kuvan otti Nikon-valokuvaaja Lukasz Palka D5-kameralla ja AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR -objektiivilla.

Junaa odottaessa ikuistettu muotojen rinnakkainasettelu. Kuvan otti Nikon-valokuvaaja Lukasz Palka D5-kameralla ja AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR -objektiivin pisimmällä polttovälillä.

Yksinäinen työmies pudottaa köyttä otsalampun valossa läheiseltä katolta. Kuvan otti Nikon-valokuvaaja Lukasz Palka D5-kameralla ja AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR -objektiivilla.

Urbaani viidakko Tokion katoilta. Kuvan otti Nikon-valokuvaaja Lukasz Palka D5-kameralla ja AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR -objektiivilla.

Hattujen ympäröimä munkki Ginzassa. Kuvan otti Nikon-valokuvaaja Lukasz Palka D5-kameralla ja AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR -objektiivilla, jota käytettiin uloimmassa asennossa.

Shinjukun sivukujien vaaleanpunaiset lamput kirsikkapuiden kukintokauden lopussa. Kuvan otti Nikon-valokuvaaja Lukasz Palka D7500-kameralla ja AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR -objektiivilla.

Kirjavaan Tokion muotiin pukeutunut herrasmies kuvattiin 100 mm:n polttovälillä, jotta kohteen takana olevat suojatien viivat voitiin tiivistää ja geometriseen ympäristöön pystyttiin luomaan huomiota herättävä väripilkku. Kuvan otti Nikon-valokuvaaja Lukasz Palka D5-kameralla ja AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR -objektiivilla.

Almuja keräämässä oleva munkki on kuvattu läheisen rakennuksen yhdeksännessä kerroksessa olevasta näkökulmasta. Kuvan otti Nikon-valokuvaaja Lukasz Palka D500-kameralla ja AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR -objektiivin täydellä zoomauksella.

Kanda-Myōjin lamput on rajattu kaiteen lakatulta pinnalta. Kuvan otti Nikon-valokuvaaja Lukasz Palka D5-kameralla ja AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR -objektiivilla.

Tokio-torni kuvattiin läheisen Mori-tornin katolta ”sinisellä hetkellä”. Kuvan otti Nikon-valokuvaaja Lukasz Palka D5-kameralla ja AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR -objektiivilla.

Kiireinen kokki grillaa kanavartaita hiilillä Shinjukussa. Kuvan otti Nikon-valokuvaaja Lukasz Palka D5-kameralla ja AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR -objektiivilla, joka oli säädetty 24 mm:iin, luoden avaran mutta intiimin tunnelman.

Tokion ikoninen sateenvarjo Kabukichon neonvaloja vasten. Kuvan otti Nikon-valokuvaaja Lukasz Palka D5-kameralla ja AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR -objektiivilla.

Hienovarainen muotokuva japanilaisessa kaupunkimaisemassa viisi kerrosta kadun yläpuolella Ginza-korttelissa. Kuvan otti Nikon-valokuvaaja Lukasz Palka D500-kameralla ja AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR -objektiivilla.

Kuuluisa Shibuya-risteys; maailman vilkkain risteys on kaupungin kaaoksen ruumiillistuma. Kuvan otti Nikon-valokuvaaja Lukasz Palka D5-kameralla ja AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR -objektiivilla.
Lukasz Palka kommentoi kokemuksiaan: ”Matkakuvaajana etsin aina kestäviä ja monipuolisia varusteita, jotka takaavat, että voin ottaa erilaisia otoksia käyttäen yhtä ainoaa kameran runkoa ja objektiivia. Tokio tarjoaa mahdollisuuden ottaa paljon erilaisia kuvia. Kukin näissä kuvauksissa käyttämistäni objektiiveista antoi minulle tilaisuuden kuvata tämän uskomattoman kaupungin kaaosta ja ikuistaa tärkeimmät osa-alueet, jotka tekevät siitä niin erityisen. Lopulliset kuvat kuvaavat intohimoani: haluan antaa ihmisille käsityksen tästä ikonisesta suurkaupungista eri perspektiivistä.”
Lukasz kuvasi D5-, D500- ja D7500-kameroilla sekä seuraavilla monipuolisilla NIKKOR-zoomobjektiiveilla:

AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR: Tämä todellinen ”kannettava” objektiivi on tarkoitettu niille, jotka haluavat matkustaa vähin matkatavaroin kuvanlaadusta tinkimättä. Tärinänvaimennusjärjestelmä varmistaa, että objektiivi tuottaa tarkkoja kuvia, vaikka kuvaisin käsivaralta telekuvausalueen ääripäässä.
AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR: Vakiozoomobjektiivit FX-valokuvaajalle, joka on tarkka budjetistaan. Se on monipuolinen ja tehokas jopa korkean erotuskyvyn kameroissa. Tässä kompaktissa objektiivissa on kiinteä f/4-aukko ja monipuolinen 24–120 mm:n polttoalue. Sen nanokidepinnoite puolestaan vähentää tehokkaasti haamukuvan ja heijastuksen vaikutusta.
AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR: Tämä erittäin tehokas FX-zoomobjektiivi muuttuu helposti laajakulmasta telezoomiksi. Se on optimaalinen valinta, mikäli tutustut uuteen kaupunkiin ja sinulla on varustelaukussasi tilaa vain yhdelle objektiiville.
AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR: Tämä objektiivi kattaa laajan polttoalueen, joka on ihanteellinen maisemakuviin. Nikonin tärinänvaimennusjärjestelmä mahdollistaa kuvaamisen jopa neljä aukkoa tavallista pidemmillä suljinajoilla taaten kuvien vakauden käsivaralta kuvattaessa.